More

  ToTok, instrument de spionaj al Emiratelor Arabe Unite

  Aplicația de mesagerie ToTok este de fapt un instrument de spionaj al Emiratelor Arabe Unite (UAE) potrivit unor oficiali americani familiarizați cu evaluarea informațiilor clasificate și a unei investigați din New York Times faţă de aplicație și dezvoltatorii acesteia. Aplicaţia este folosită de guvernul Emiratelor Arabe Unite pentru a încerca să urmărească fiecare conversație, mișcare, relație, numire, sunet și imagine a celor care o instalează pe telefoanele lor.

  ToTok, lansat în urmă cu doar câteva luni, a înregistrat milioane de descărcări în magazinele de aplicații Apple și Google de către utilizatorii din Orientul Mijlociu, Europa, Asia, Africa și America de Nord. În timp ce majoritatea utilizatorilor săi se află în Emirate, ToTok a devenit una dintre cele mai descărcate aplicații sociale din Statele Unite în intervalul 17-24 decembrie 2019, potrivit clasamentelor de aplicații și App Annie, o firmă de cercetare în domeniu.

  Urmare a acestor întâmplări Apple și Google au eliminat-o din magazinele de aplicații. Dacă îl aveți pe telefon, recomandarea noastă este să îl ștergeți acum.

  Ultimele articole

  Articole similare