More

  Telefon BlackBerry decriptat de poliţia din Australia

  Telefon BlackBerry decriptat la 5 ani după ce a fost ridicat de forţele de ordine

  Un dispozitiv BlackBerry criptat a fost deblocat la 5 ani după ce fusese confiscat pentru prima dată de organele de ordine din Australia, relatează “The Sydney Morning Herald” într-un articol postat pe site-ul lor. Dispozitivul este considerat elementul cheie în una dintre cele mai îndelungate anchete privind importul de droguri în Australia.

  În aprilie 2020, noile capabilităţi tehnologice le-au permis autorităţilor australiene să “sondeze” dispozitivul criptat care fusese utilizat de unul dintre presupuşii lideri ai grupării anchetate. Datele decriptate au dezvăluit peste 3000 de mesaje trimise într-un interval de peste o lună de zile. Această descoperire a permis arestarea altor cinci membrii ai presupusului sindicat al crimei iar pentru doi dintre cei arestaţi decriptarea mesajelor a fost catalogată drept “glonţul de argint” în aducerea lor în faţa justiţiei.

  Acest telefon este al doilea dispozitiv deblocat în cadrul anchetei, după ce autorităţile canadiene au decriptat cu succes un alt Blackberry în 2017. Dispozitivul s-a dovedit a fi tot o piesă centrală într-un proces anterior al altor patru bărbaţi ce aveau legături cu aceeaşi grupare criminală.

  Dacă v-a plăcut acest articol, sau dacă doriți să vă implicați în proiectul SecurityPatch.ro, ne puteți contacta pe [email protected]Ne găsești și pe Twitter sau Facebook.

  Ultimele articole

  Articole similare