More

  Tehnologii False: Stick USB Anti-5G

  Atenţie la scam-uri legate de 5G

  Conform BBC , oficialii responsabili de standarde comerciale din Marea Britanie încearcă să oprească vânzările unui dispozitiv despre care se pretinde că oferă protecție împotriva presupuselor pericole ale 5G prin utilizarea tehnologiei cuantice.

  5GBioShield USB Key susține că oferă protecție pentru casa și familia dumneavoastră, datorită catalizatorului nano-strat holografic care poate fi purtat sau amplasat în apropierea unui smartphone sau a oricărui alt dispozitiv electric, cu radiații sau cu emisie de câmpuri electromagnetice.

  Prețul: £339

  Experții în securitate cibernetică de la Pentestpartners spun că produsul în valoare de 339 de Lire Sterline pare a nu fi decât o unitate USB de bază.

  “Considerăm că este o înșelătorie”, a declarat Stephen Knight, directorul operațiunilor pentru London Trading Standards. Acesta a spus că echipa sa lucrează cu echipa anti- fraudă a Poliției din Londra și caută să obțină o hotărâre judecătorească pentru a scoate site-ul companiei de pe web. „Oamenii vulnerabili au nevoie de protecție împotriva acestui tip de tranzacționare fără scrupule”, a adăugat el. În materialul lor se poate găsi și o analiză a stick-ului.

  Vânzătorul – BioShield Distribution – a spus anterior că dispozitivul este susținut de „cercetări”, dar nu a răspuns la cele mai recente dezvoltări.

  Dezvoltarea noilor rețele de telefonie mobilă 5G a început în Europa vara trecută și nu a ajuns încă în decât în unele țări și doar în zone urbane. Cu toate acestea, există deja o industrie de diferite dispozitive și sisteme care protejează împotriva așaziselor efecte negative produse de tehnologie , chiar dacă existența lora fost deja negată de către autoritățile de reglementare din UE și oameni de știință.

  Dacă v-a plăcut acest articol, sau dacă doriți să vă implicați în proiectul SecurityPatch.ro, ne puteți contacta la adresa de email [email protected] sau pe Twitter.

  Ultimele articole

  Articole similare