More

  Schimbul parolelor după ce au fost compromise

  Majoritatea nu o facem deşi e clar că ar trebui

  Iată un studiu care ne arată că majoritatea oamenilor nu își schimbă parolele după ce află că le-au fost compromise și dacă o fac, le schimbă cu parole mai slabe.

  Extras din concluziile studiului: ”Din 63 de participanți cu un cont compromis, doar 21 au schimbat o parolă pe domeniul spart și doar opt au făcut acest lucru în trei luni. Participanții în medie aveau 30 de parole similare cu parola lor activată pe domeniul spart, dar în medie a schimbat doar patru dintre acestea în termen de o lună de la schimbarea parolei pe domeniul comprmis. Chiar și când și-au schimbat parola compromisă, cei mai mulți participanți le-au schimbat înparole mai slabie sau la fel de puternice. Și, indiferent dacă participanții și-au schimbat parolele similare în decurs de o lună de la prima modificare, noile lor parole pe domeniile respective erau în medie mai asemănătoare cu parolele rămase.”

  Am mai scris și aici despre Autentificarea multi-factor securizată.

  sursa: eset.com

  Legat de parole și o activitate online sigură din propriul cămin, îndemn pe toată lumea să își revizuiească configurările de securitate periodic. Am găsit și niște recomandări de la CERT-RO pentru o activitate online sigură de acasă.

  Dacă v-a plăcut acest articol, sau dacă doriți să vă implicați în proiectul SecurityPatch.ro, ne puteți contacta la adresa de email [email protected] sau pe Twitter.

  Ultimele articole

  Articole similare