More

  PimEyes – motor de căutare cu recunoaștere facială

  Astăzi vreau să vă prezint ceva care surprinde prin simplitatea utilizării dar și sperie puțin când te gândești că poate fi utilizat și în scopuri mai puțin “ortodoxe”. Este vorba despre PimEyes, un instrument online în care se încarcă imaginea unei persoane, se procesează automat prin tehnologii de recunoaștere facială și ulterior sunt returnate numeroase rezultate cu locații din internet în care persoana vizată este surprinsă în alte imagini. Gratuit, cu anumite limitări desigur.

  Motorul de căutare aparține companiei poloneze PimEyes sp. z.o.o, cu sediul declarat în Varșovia și oferă și pachete premium cu prețuri ce pornesc de la 16 euro pe lună. Pe facebook și pe alte rețele de socializare nu caută. Încă…

  Am testat varianta gratuită și pot spune că de cele mai multe ori a reușit să identifice persoana din imagine și să o regăsească în multe alte imagini, însă fără a returna link-urile imaginilor identificate. Interesant e că returnează spre final și imagini cu persoane care seamănă izbitor de bine cu ținta indicată, cu trăsături fizice foarte asemănătoare.

  PimEyes vs. Clearview AI

  În esență, PimEyes nu prezintă funcționalități foarte dezvoltate precum cele ale serviciului dezvoltat de americanii de la Clearview AI (despre care am scris aici) care se laudă că este utilizat “by law enforcement agencies to identify perpetrators and victims of crimes”, dar este mai avansat ca modulul de căutare pe bază de imagini al celor de la Google returnează doar imagini similare, fără a avea implementată componentele de machine learning și recunoaștere facială..

  FAQ: Cum funcționează PimEyes?

  În categoria FAQ (frequently asked questions) se specifică faptul că imaginile încărcate de utilizatori la căutare nu sunt indexate sau stocate pe serverele lor. De asemenea, oferă și posibilitatea solicitării de ștergere a unor imagini care au fost deja indexate din alte surse. Desigur că nu sunt oferite detalii despre modul în care algoritmii lor realizează căutarea așa rapid și cum de reușește să indexeze imagini de prin toate cotloanele internetului.


  Find people with similar faces. Get information, where those faces appears online. PimEyes analyzes millions websites to provide the most accurate search results. We do not save your search images. Online privacy is very important for us.” – pimeyes.com


  Având în vedere că este gratuit, nu este nevoie de înregistrarea unui cont pentru funcționalitățile gratuite, te invit să îl testezi și să ne transmiți ideile tale la adresa noastră de email [email protected]. Ne găsești și pe Twitter sau Facebook.

  Ultimele articole

  Articole similare