More

  Phishing prin automatele de parcare

  Vă grăbiți să vă parcați mașina? Nu doriți să plătiți numerar pentru parchimetru și nu aveți aplicația corectă de plată instalată pe telefon? Gândiți-vă cu atenție înainte de a vă grăbi să scanați codul QR de plată afișat pe panouri – poate fi o tentativă nouă de phishing pentru obținerea datelor voastre financiare.

  Poliția din Austin, Texas avertizează că a descoperit coduri QR false lipite pe parcările publice din oraș. Culmea, acesta este un oraș în care parchimetrele nu afișează coduri QR și acceptă doar plăți prin monede, carduri sau o aplicație pentru smartphone.

  Totuși, ce se întâmplă dacă vizitatorii orașului sau cei grăbiți sau neatenți scanează codul QR fals fără să se gândească? Conform departamentului de poliție din Austin, codurile au direcționat utilizatorii către un site web fraudulos care le cerea detalii de plată cu promisiunea falsă că sesiunea lor de parcare va fi plătită.

  Se pare că scam-ul este deja utilizat la scară largă în SUA deoarece orașul Austin și-a verificat automatele de parcare după ce a fost anunțat de o înșelătorie similară cu coduri QR de către colegii lor din San Antonio, care au descoperit peste 100 de autocolante similare la sfârșitul lunii decembrie 2021.

  Nu se știe dacă atacurile de tip phishing din cele două orașe sunt legate, sau opera unor imitatori, dar, în mod clar, nu este o înșelătorie dificilă de efectuat pentru alte grupuri și poate fi replicată în oricare altă parte a lumii.

  Prin urmare, fiți mai înțelepți și plătiți parcarea cu numerar sau prin aplicația corespunzătoare de smartphone și dacă vedeți pe cineva care manipulează un automat de parcare și nu este un angajat al orașului, anunțați poliția.

  Ultimele articole

  Articole similare