More

  FBI extrage date cu GrayKey din iPhone 11 Pro Max

  Recent, FBI a cerut Apple să îi ajute să deblocheze două telefoane iPhone (modelele 5 și 7) ale unui suspect într-un caz de atac armat în Pensacola.

  Conform revistei Forbes, care a descoperit în luna octombrie 2019 un mandat de percheziție ce le indica acest lucru, agenții federali dețin deja o unealtă care să le permită să extragă datele din cele mai noi și securizate dispozitive de la Apple. Astfel, Forbes relatează cum, anul trecut în octombrie, anchetatori FBI din Ohio au folosit un dispozitiv specializat numit GrayKey pentru a scoate date din cel mai recent model Apple, iPhone 11 Pro Max. Telefonul, care era blocat, aparținea unui anume Baris Ali Koch, care fusese acuzat că îl ajutase pe fratele său, condamnat, să fugă din țară, oferindu-i propriile sale documente de identitate și mințind poliția în acest sens. Baris a încheiat în prezent un acord de pledoarie și așteaptă să fie condamnat (semn că ”băieții” ar fi găsit ce le trebuia prin el).

  De remarcat în toată povestea asta este faptul că modelele noi de iPhone sunt ușor de spart pentru autoritățile din SUA iar cele mai vechi, nu.

  Sursa: forbes.com

  Ultimele articole

  Articole similare