More

  HTTPS Everywhere – extensie browser

  De aproape 2 ani ne aflăm în plină tranziție de la http la https, iar Google sprijină mișcarea prin marcarea site-urilor web, care nu utilizează certificate SSL, ca fiind “Not Secure”.
  Pentru a te asigura că utilizezi versiunea securizată a site-ului pe care dorești să navighezi, recomand extensia de browser HTTPS Everywhere, creată de Electronic Frontier Foundation, cei care dezvoltă și Privacy Badger, despre care am scris aici. Ca să te conving că discutăm despre un proiect serios, la dezvoltarea extensiei HTTPS Everywhere participă și cei de la Tor Project (despre care vom discuta într-un articol viitor).
  HTTPS-Everywhere
  HTTPS-Everywhere
  Prin utilizarea extensiei, conexiunea ta către acel site web va fi criptată și tu vei fi astfel protejat împotriva hackerilor sau diferitelor atacuri precum man-in-the-middle.
  Ca un sfat, NU uita să te asiguri întotdeauna că rețelele Wi-Fi pe care le folosești sunt securizate și evită pe cât posibil utilizarea acestora pentru efectuarea de tranzacții bancare sau pentru transmiterea de date sensibile. Recomand utilizarea de servicii VPN și/sau surse de internet sigure precum hotspot-ul de la telefonul tău mobil.
  Extensia este disponibilă pentru descărcare aici și este compatibilă cu Mozilla Firefox, Google Chrome și Opera.

  Ultimele articole

  Articole similare