More

  Cybersecurity Congress Romania, 8th edition Sibiu

  În perioada 21-23 septembrie 2022, a avut loc la Sibiu a 8-a ediție a Cybersecurity Dialogues, intitulată “O lume post-pandemica întoarsă pe dos: atacuri la 360°. Soluții pentru siguranța cibernetică a business-ului tău.

  Congresul este unul non-profit, apolitic, neutru, non-marketing și non-tehnic și își propune să ofere o platformă de dialog internațional unde experți din domeniul cybesecurity au prezentat ultimele pericole de actualitate din domeniul cyber și de ce prevenția și conștientizarea sunt vitale pentru un viitor mai sigur.

  Pe parcursul celor trei zile, speakeri naționali și internaționali au oferit prezentări dedicate și dezbateri referitoare la soluțiile de securitate ce pot fi adoptate atât de instituții publice, start-up-uri cât și de companiile mici și mari.

  Prima zi, a avut loc la Consiliul Județean Sibiu și a fost dedicată sesiunilor de awareness pentru copii, fiind un bun prilej de a-i educa de la o vârstă fragedă despre prevenția și protecția în spațiul virtual. Cu această ocazie a fost transmisă celor mici ideea că spațiul cibernetic ne privește pe toți, nu doar pe cei ce lucrează în acest domeniu.

  A doua zi a fost dedicată mai multor panel-uri de discuții ce au acoperit diverse subiecte actuale, de la tipuri de atac, necesitatea training-ului în companii, awareness și elaborarea unor bune practici în materie de securitate cibernetică.

  Partenerul nostru Daniel Pitiș a reprezentat proiectul SecurityPatch prin participarea la panel-ul Transform your employees from the weakest link to security asset of your company. În cadrul sesiunii de discuții a fost abordată necesitatea unei strategii de awareness și training în cadrul instituțiilor publice și companiilor private, protejarea angajaților de diferite tipuri de amenințări, identificarea și protejarea împotriva atacurilor malițioase.

  În ultima zi a congresului, la sediul companiei NTT Data din Sibiu a avut loc un MasterClass ce a înglobat două sesiuni paralele dedicate atât utilizatorilor începători, cât și celor avansați, dialogul continuând asupra subiectelor abordate în zilele anterioare.

  Ne bucurăm că, după perioada de pandemie în care acest tip de evenimente nu a putut fi organizate decât virtual, am putut să participăm face-to-face la un astfel de eveniment, să abordăm diverse teme de actualitate sub forma unui dialog și să facem networking în pauzele dintre sesiuni.

  Următoarele ediții ale evenimentului se vor desfășura în La Rochelle, Franța între 7 și 8 octombrie și în Florența, Italia între 12-13 octombrie 2022.

  Ultimele articole

  Articole similare