More

  A fost odată BreachForums…

  În aprilie 2022, în urma operațiunii Tourniquet orchestrată de autoritățile americane împreună cu alte instituții din Europa printre care și Poliția Română, celebrul forum de hacking RaidForums a fost închis definitiv, iar administratorul acestuia, Diogo Santos Coelho (Omnipotent) a fost arestat.

  Drept răspuns, utilizatorul nickname-ului Pompompurin a deschis un alt forum, pe modelul RaidForums, acesta numindu-se BreachForums, care în mai puțin de un an a adunat peste 300 de mii de utilizatori. Pompompurin era cunoscut drept un apropiat al lui Diogo Coelho, iar redeschiderea forumului era așteptată de utilizatori.

  De la lansare, platforma BreachForums a fost supusă mai multor încercări a instituțiilor de impunere a legii de a-i suspenda activitatea. Un exemplu a fost reprezentat de închiderea primului domeniu de pe care s-a lansat platforma breached[.]to, fiind redeschis în noiembrie 2022 pe domeniul breached[.]vf.

  Totuși, în data de 15 martie 2022, persoana din spatele user-ului Pompompurin, mai exact Conor Brian FitzPatrick, a fost arestat în Peekskill, New York. Din informațiile transmise de FBI, se pare că acesta a fost urmărit și documentat chiar de la momentul închiderii platformei RaidForums. Autoritățile americane au obținut date importante din baza de date a forumului, cum ar fi adrese de IP, conturi de email sau de iCloud utilizate de Conor FitzPatrick. Astfel că, în momentul în care agenții federali și poliția s-au prezentat la adresa lui Conor cu un mandat de percheziție, acesta a mărturisit autorităților ca el este administratorul BreachForums și că utilizează nickname-ul Pompompurin.

  Acest moment a fost anticipat de Conor, care într-un interviu din martie 2022, declara că arestarea sa este inevitabilă, iar când se va întâmpla, acesta va lăsa responsabilitatea continuării platformei unei persoane de încredere. „Continuatorul” s-a arătat a fi utilizatorul nickname-ul Baphomet, care în 17 martie printr-o postare pe BreachFroums a anunțat în mod oficial- tuturor membrilor, arestarea lui Conor. De asemenea, acesta anunța faptul că va prelua administrarea forumului.

  Ulterior, site-ul a devenit indisponibil, iar mesaje din partea lui Baphomet au apărut pe diferite grupuri de Telegram cu activitate în zona de cybercrime / cybersecurity. Mesajele erau preluate de pe domeniul administrat de Baphomet, baph[.]is, toate fiind semnate cu propria cheie PGP. Mesajul general transmis de acesta a fost că nu BreachForums nu se va mai deschide, dat fiind riscul prea mare la care se expune și că va comunica în continuare cu membrii comunității, oferind și un timp limită de 48 de ore în care dacă nu v-a trimite niciun mesaj semnat, înseamnă că acesta a fost cel mai probabil arestat.

  Ultimele articole

  Articole similare