More

    Noua etichetă de securitate cibernetică pentru dispozitive inteligente

    Etichetă de securitate cibernetică – Inițiativă ce va fi implementată în Singapore

    O etichetă de securitate cibernetică similară cu etichetele de eficiență energetică ale aparatelor electrocasnice va fi implementată pentru a ajuta cumpărătorii de dispozitive inteligente să analizeze cât de expuși sunt la atacurile cibernetice dacă folosesc aceste echipamente.

    Aceasta a fost anunțată în parlamentul din Singapore, pe data de 2 martie 2020, de către ministrul de stat pentru Comunicații și Informații (MCI), Janil Puthucheary, ca parte a noului Masterplan Safer Cyberspace – realizat pentru protejarea consumatorilor și a firmelor mici.

    Inițiativa își propune să abordeze această „zonă de îngrijorare ce este în creștere”. Eticheta va fi lipită pe routerele Wi-Fi și terminale și hub-uri Smart Home.

    Schema de etichetare va fi concepută pentru a ajuta utilizatorii, care de multe ori nu sunt conștienți de riscurile la care se expun în materie de securitate cibernetică și va fi extinsă la mai multe dintre așa-numitele Internet of Things (IoT) sau alte dispozitive conectate la internet. Acestea vor indica prevederile de securitate prezente în dispozitivele inteligente.

    Această inițiativă este menită pentru a crește gradul de conștientizare a consumatorilor cu privire la produsele mai sigure și are drept scop încurajarea producătorilor să adopte garanții suplimentare de securitate cibernetică “, a spus dr. Janil

    De la aspiratoarele robot până la becuri inteligente, dispozitivele IoT sunt într-o continuă dezvoltare. Firma de cercetare de piață Gartner a estimat că numărul dispozitivelor IoT utilizate la nivel global va crește de la 8,4 miliarde în 2017 la 20,4 miliarde în acest an, cu două ori mai multe instalații de consum decât cele industriale.

    Mai multe detalii despre paşii parcurşi spre implementare şi introducerea acestei inițiative într-un program de guvernare în domeniul securității cibernetice se pot găsi aici.

    Credeți că în România ar fi utilă implementarea unor astfel de proceduri? Așteptăm feedback sau sugestii la adresa de email [email protected]

    Ultimele articole

    Articole similare