Într-o mișcare îndrăzneață, DefCamp, cea mai prestigioasă conferință de securitate cibernetică din Europa Centrală și de Est, se extinde către Cluj-Napoca, unul dintre cele mai dinamice hub-uri de tehnologie din România.
Astfel, între 16 și 17 mai 2024, Cluj-Napoca va găzdui prima ediție spin-off a DefCamp, marcând un moment de cotitură în lupta împotriva amenințărilor cibernetice în regiune. Cu un context global în care costurile breșelor de securitate au crescut alarmant, iar atacurile cibernetice au devenit tot mai sofisticate, importanța unui forum ca DefCamp a devenit crucială.
Din 2011 până în prezent, DefCamp a reuşit să atragă la București peste 12.000 de participanți din peste 60 de ţări şi 150 de oraşe, securitate cibernetică, pasionați de ethical hacking, vulnerabilități cibernetice și interesați să-și dezvolte abilitățile tehnice. DefCamp oferă totodată și mediul propice pentru consolidarea ecosistemului de securitate cibernetică, prin facilitarea colaborării și schimbului de informații între experții din domeniu.
Evenimentul DefCamp Cluj-Napoca 2024 este organizat de Asociația Centrul de Cercetare în Securitate Informatică din România (CCSIR), și aduce în prim-plan colaborarea și schimbul de cunoștințe între experți și profesioniști din domeniul securității cibernetice. Evenimentul va reuni câteva sute de specialiști din întreaga lume, oferind o platformă propice pentru discuții profunde și soluții inovatoare.
Printre subiectele majore care vor fi abordate se numără impactul tehnologiilor precum inteligența artificială și automatizarea în gestionarea riscurilor cibernetice, dar și noile cerințe legislative cum ar fi Directiva NIS2 și DORA. Manipularea prin deepfakes, dezinformare și inginerie socială vor fi de asemenea teme de dezbatere, alături de soluțiile inovatoare pentru contracararea acestor amenințări.
Surpriza acestei ediții este prezența lui Hasain Alshakarti, expert internațional recunoscut în securitatea cibernetică, cu o experiență de 25 de ani în răspuns la incidente, securitatea rețelelor, managementul identității și multe altele.
Pe lângă prezentările și discuțiile de înalt nivel, participanții vor avea oportunitatea de a se implica în activități și competiții de ethical hacking și securitate cibernetică, organizate în cadrul Hacking Village. Acest cadru informal și relaxat îi va ajuta pe pasionații de hacking să-și testeze cunoștințele și să interacționeze cu alți profesioniști din domeniu.
DefCamp Cluj-Napoca 2024 reprezintă o oportunitate unică de a fi parte dintr-un eveniment de top în domeniul securității cibernetice și de a contribui la construirea unui mediu digital mai sigur și mai protejat.
Mai multe detalii despre DefCamp Cluj-Napoca, temele fi abordate, competiții și înscrieri sunt disponibile pe site-ul oficial al evenimentului. Ne vedem acolo!