More

    Google Chrome va bloca reclamele video

    Google a anunţat că începând cu 5 August 2020 ad blocker-ul inclus în Chrome va bloca şi reclamele “video”. Similar cu actualizările anterioare realizate ad blocker-ului, probabil lansarea nu va fi legată de o versiune specifică a browser-ului ci se va realiza “server-side”. Astfel Youtube şi alte site-uri web cu conţinut video vor trebui să-şi revizuiască reclamele pentru a fi conforme noului algoritm.

    Probabil puţine persoane realizează, că cel mai popular browser din lume are un ad blocker încorporat ce rulează în fundal din Februarie 2018. Google a început să blocheze reclamele neconforme (inclusiv cele gestionate de gigant) după ce s-a alăturat “Coaliţiei pentru reclame mai bune” (Coalition for Better Ads), grup care oferă standarde specifice pentru modul în care industria ar trebui să realizeze şi să distribuie reclamele pentru consumatori.

    Blocker-ul funcţionează în fundal permanent, iar când un utilizator navighează către o pagină se verifică dacă pagina respectivă aparţine unui site care nu reuşeşte să îndeplinească standardele Coaliţiei, iar în acest browser-ul va împiedica afişarea tuturor reclamelor.

    Deşi are denumirea de ad blocker, serviciul nu este menit să blocheze toate reclamele ci mai degrabă “experienţele abuzive”, instrumentul fiind utilizat mai mult ca un mod de a pedepsi site-urile neconforme, anunţurile fiind singura metodă de monetizare a platformelor cu conţinut gratuit, şi o parte substanţială din veniturile conglomeratului Alphabet Inc.

    Ban reclamelor din mijlocul video-ului

    Coaliţia a anunţat un nou set de standarde pentru reclamele care apară în conţinutul video, bazate pe cercetările realizate asupra 45.000 de consumatori din întreaga lume. În speţă nu vor mai fi permise reclamele redate în mijlocul video-ului, reclame lungi care nu pot fi “skip-uite” redate înainte de conţinut şi anunţurile de mari dimensiuni, imagini sau animate, care suprapun mai mult de 20% din suprafaţa player-ului video. Noul set de reguli fiind impus începând cu 5 August 2020.

    De ce banează reclamele ?

    Ştim deja că multe site-uri care oferă conţinut gratuit “trăiesc” de pe urma bannerelor publicitare iar ad blocker “eficient” reduce posibilitatea de monetizare a conţinutului consumat fapt ce poate duce la dispariţia platformei sau regândirea procesului de monetizare.

    Google susţine procesul de transformare a reclamelor prin pedepsirea paginilor cu obiceiuri agresive şi intruzive, scopul cel mai probabil fiind ca utilizatorul să nu mai instaleze un filtru adiţional, care să blocheze toate reclamele, astfel Google va avea de câştigat fiind unul dintre cei mai mare jucători pe piaţa reclamelor din mediul WEB.

    Ultimele articole

    Articole similare