După succesul evenimentului din primăvara acestui an de la Cluj, DefCamp, cea mai importantă conferință anuală de hacking și securitate cibernetică din Europa Centrală și de Est, revine cu o nouă ediție, de această dată în București, pe 28 și 29 noiembrie 2024.
Cea de-a 14-a ediție a conferinței va aduna peste 2.000 de experți internaționali, ce se vor reuni într-un cadru deosebit, la Palatul Parlamentului, pentru a discuta și explora soluții inovatoare împotriva amenințărilor online, devenind astfel o veritabilă platformă dedicată educației și dezvoltării viitorilor profesioniști din domeniul securității cibernetice.
Într-o lume digitală în continuă expansiune, amenințările cibernetice devin din ce în ce mai elaborate, iar atacatorii își adaptează metodele pentru a-și atinge obiectivele. DefCamp 2024 subliniază importanța nu doar a inovației, ci și a formării unei noi generații de experți care să facă față provocărilor emergente în securitate.
„DefCamp a fost întotdeauna despre susținerea și creșterea comunității de securitate cibernetică, iar ediția din acest an nu face excepție. Liderii din industrie vor participa pentru a împărtăși cunoștințe valoroase, perspective și cercetări, având ca obiectiv sprijinirea profesioniștilor, actuali și viitori, și consolidarea unei comunități globale, capabile să răspundă rapid și eficient provocărilor tot mai complexe din peisajul actual al securității cibernetice. Deoarece viitorul securității cibernetice depinde în mare măsură și de formarea noii generații de profesioniști, la DefCamp 2024 vom pune un accent deosebit pe educație și implicare practică. Ediția din acest an va fi mult mai complexă, cu activități extinse pe partea educațională, printr-o serie de workshopuri și traininguri organizate înainte de conferința propriu-zisă, și prin noi oportunități pentru tineri de a avea contact cu o comunitate globală de securitate cibernetică. Toate aceste activități vin în completarea sesiunilor de prezentări susținute de speakeri locali și internaționali, precum și a competițiilor din cadrul evenimentului din 28 și 29 noiembrie”, punctează Andrei Avădănei, fondatorul DefCamp.
Organizatorii pun un accent deosebit pe educație și pe aplicarea practică a cunoștințelor, în perioada premergătoare conferinței, pe 25, 26 și 27 noiembrie având loc o serie de workshopuri pe teme variate, secure coding, penetration testing, OSINT (Open-Source Intelligence, adică colectarea de informații din surse publice), practici de securitate în dezvoltarea de software, cum poți deveni analist SOC, cum construiești un business în industria de securitate cibernetică, și multe altele. Echipa SecurityPatch va fi reprezentată la acest eveniment de către partenerul nostru, Daniel Pitiș, care va susține worksopul Secure coding – practical techniques and best practices.
Puteți accesa lista completă de workshopuri, cât și mai multe detalii legate de achiziționarea biletelor și condițiile de participare la Secțiunea Tickets.
În cadrul conferinței, participanții vor avea ocazia să asculte prezentări susținute de speakeri de top, precum Chris Kubecka, expert cu peste 20 de ani de experiență în securitate cibernetică. Acesta va aborda impactul calculului cuantic asupra securității cibernetice, analizând cum tehnologiile cuantice amenință sistemele criptografice actuale.
Evenimentul va include, de asemenea, Hacking Village, unde participanții își vor putea testa abilitățile în competiții precum DefCamp Capture the Flag (D-CTF), una dintre cele mai mari competiții de securitate cibernetică și hacking din Europa Centrală și de Est. Aproape 800 de echipe au participat la calificările pentru D-CTF, ceea ce evidențiază interesul și competitivitatea din cadrul comunității. Finala D-CTF va combina elemente de tip Jeopardy cu competiții de tip Attack and Defense, oferind o experiență complexă și educativă.
Prin îmbinarea workshopurilor interactive, a prezentărilor și a competițiilor captivante, DefCamp devine o platformă esențială pentru învățare și o oportunitate de networking de neratat, adresată atât profesioniștilor, cât și pasionaților de securitate cibernetică.
Pentru a descoperi mai multe detalii despre competiții, workshop-uri, speakeri și toate activitățile din cadrul DefCamp 2024, vizitați site-ul oficial al evenimentului.