Peste 1.500 de voturi frauduloase găsite în Noua Zeelandă într-un scrutin electronic… pentru păsări pe cale de dispariție.
O cursă electorală în care candidații au avut pene iar programele de guvernare au fost inexistente a avut loc în Noua Zeelandă, unde a fost votată pasărea anului. Exact la fel ca pentru o cursă electorală obișnuită, au existat îngrijorări cu privire la corectitudinea votului.
Conform organizatorilor evenimentului, peste 1.500 de voturi frauduloase au fost exprimate în primele ore ale zilei de luni, 09 noiembrie 2020, în alegerile anuale ale țării pentru pasărea anului, împingând o micuță pasăre kiwi în fruntea clasamentului. Aceste voturi – care au fost descoperite de examinatorii oficiali ai alegerilor – au fost înlăturate ulterior.
Potrivit purtătorului de cuvânt al alegerilor, Laura Keown, voturile au fost exprimate folosind adrese de e-mail false care au fost identificate ca originând de la aceeași adresă IP din Auckland, cel mai populat oraș din Noua Zeelandă.
“Este norocos că am văzut acest mic Kiwi încercând să se strecoare cu încă 1.500 de voturi sub acoperirea întunericului”, a spus Keown într-un comunicat. “Dar va trebui să joace corect, ca toate celelalte păsări, pentru a câștiga competiția.”
Competiția ”Bird of the Year” din Noua Zeelandă se desfășoară din 2005 și a fost înființată de asociația ”Forest and Bird” ca o modalitate de a încuraja neo-zeelandezii să învețe despre păsările native ale țării.
Deși votul pentru pasărea anului este aparent un efort de a crește gradului de conștientizare cu privire la păsările native din Noua Zeelandă, are o istorie controversată. Liderii politici umani și grupurile de interese își susțin adesea un candidat preferat cu pene la alegeri.
Există zeci de candidați dincolo de micul kiwi pătat, dispărut pe continentul Noii Zeelande, deși în jur de 1.200 de specimene mai trăiesc pe insula Kapiti, un sanctuar în largul coastei capitalei țării, Wellington.
Deși miza este mai mică decât la alegerile politice tradiționale, votul din acest an nu este primul murdărit de fraude. În 2018, o persoană din Perth, un oraș din Australia, țară vecină cu Noua Zeelandă, a votat pentru un cormoran din concurs de peste 300 de ori înainte de a fi prins de organizatorii alegerilor.
De altfel și în 2015 doi adolescenți au încercat să fraudeze votul în favoarea unui Kokako, o pasăre cântătoare pe cale de dispariție.
Dacă v-a plăcut acest articol, sau dacă doriți să vă implicați în proiectul SecurityPatch.ro, ne puteți contacta pe [email protected]. Ne găsești și pe Twitter sau Facebook.